Klunkehjem.

Lav rå murstensvæg.

Murstensvæg der er lavet med fremgangsmåden beskrevet i bloggen.

Murstensvæg der er lavet med fremgangsmåden beskrevet i bloggen.

 

Rå murstensvægge er super flotte, giver stemning og tilfører noget rustikt til hjemmet, der findes mange varianter af tapeter med murstensmotiv, men intet kan måle sig med den ægte vare.

Går du og overvejer at lave en rå murstensvæg kommer her en beskrivelse af hvordan man kan gøre.

Før- og efterbillede af murstensvæggen.

Før- og efterbillede af murstensvæggen.

 

Først og fremmest skal man naturligvis sikre sig det er en murstensvæg man har med at gøre, det kan man teste ved at banke på væggen med knoerne – kommer der en hul lyd, er det gips. Hvorimod er lyden stump, er det mursten.

Er det et nyere hus/lejlighed kan det også være gasbeton- man skal selvfølgelig sikre sig det er mursten.

Hvis man er i tvivl kan man slå et lille hul i væggen med en mejsel for at teste.

Et lille testhul kan nemt repareres, i tilfælde af at væggen ikke er sten, eller at stenene ikke er som man ønsker.

Et lille testhul kan nemt repareres, i tilfælde af at væggen ikke er sten, eller at stenene ikke er som man ønsker.

Dernæst vil jeg anbefale en grundig afdækning, med mindre man er i gang med at renovere hele huset alligevel, så kan det godt betale sig at bruge ekstra tid på afdækning, endvidere vil jeg anbefale at man lægger tæpper på gulvet for at beskytte dette når man banker puds ned.

En god ide er også at hænge et vådt lagen op i væggens umiddelbare nærhed, da støvet binder til det fugtige lagen.

Her er i punktform hvad der skal bruges.

  • Støvmaske.
  • Hammer.
  • Mejsel.
  • boremaskine.
  • Stålbørstehoved til boremaskine.
  • Citronsyre.
  • Forankringsgrunder.
  • Afdækning og tape.
  • Vandforstøver.
  • Hårdbørstet kost.

 

Når afdækningen er på plads, kan bankearbejdet med hammer og mejsel begynde. Det tager tid at banke pudsen af væggen, nogen steder sidder det godt fast, andre steder ryger det af så let som ingenting- der er ingen let vej i det, det eneste man kan glæde sig over, er det flotte resultat. En god ide er at “vande” væggen med en vandforstøver, det binder støvet på samme måde som med lagenet.

img_4601 img_4608

Når man er ved at være i mål, og murstenene er kommet til syne, kan man benytte en boremaskine med et stålbørstehoved, det er godt til at rense sten og fuger med. Her vil jeg anbefale en billig model med ledning- grunden til jeg anbefaler en billig model, er at livet med rense mursten er hårdt. Og skulle maskinen brænde sammen kan man benytte reklamationsretten og få den byttet til en ny.

Væggen ser nu færdig ud, men uden efterbehandling vil den “drysse”.

Efterbehandling foregår således: Bland citronsyre og vask væggen grundigt med den stivbørstede kost. Citronsyren opløser den restmørtel der måtte sidde tilbage på murstenene. Men husk det er en syre du arbejder med, så brug handsker og briller!

Når væggen er tør skal den støvsuges grundigt. Dernæst skal man påføre en neutral forankringsgrunder, som eksempelvis denne https://www.linolie123.dk/shop/betonprimer-forankringsgrunder-10961p.html?gclid=CjwKCAiA8P_TBRA9EiwAJrpHM-f1Gr3VXJfN1uVD0sPAUd3KDf4xjMakO2ONmhJWjfpTnQzb9lcvdRoCFc8QAvD_BwE Det kan man enten gøre med den tidligere benyttede vandforstøver, eller med pensel. Forankringsgrunderen gør at væggen ikke drysser og resultat bliver derfor rustikt, og vedligeholdelsesfrit.

 

-God fornøjelse med projektet!

 

customsize-3

Vil du læse mere om lejligheden kan du gøre det her. http://bjornberg.bloggersdelight.dk/2018/02/03/det-foerste/

-Jeppe Bjørnberg.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Klunkehjem.