Lav rå murstensvæg.

Rustik vægpanel.

Høje paneler gør en verden til forskel i et ellers bart rum.

Rustik træpanel, med træ fra genbyg.

Rustikt træpanel, med træ fra genbyg.dk.

Hvad enten du kan lide rustikke eller de mere klassiske vægpaneler, så kan de skabe et helt andet og mere herskabeligt udseende i sit hjem.

Jeg har her været en tur hos genbyg.dk https://www.genbyg.dk/ og finde en del stilladsbrædder, som jeg synes er flotte og rustikke. Jeg har lavet to vægge i min lejlighed, den ene er fra gulv til loft, den er et højt vægpanel- men fremgangsmåden er den samme.

imgl1660

Først har jeg købt nogle almindelig fodlister, de er ret billige og fås i alle byggemarkeder.

Dernæst har jeg målt op på væggen hvor højt jeg ville have det rustikke panel til at gå op.

Det gode ved denne type fodliste er at den ikke er 90 grader i profil. Den har vinkler på henholdvis over og under 90 grader, dvs. hvis man sætter fodlisten op vandret på væggen, med den øverste skarpe vinkel, væk fra væggen, så danner den en lille “krog”. Samme princip som de fleste andre væghængte reoler er monteret på. Sætter man så en lille stump fodliste omvendt dvs. vandret, med den skarpe vinkel, ind mod panelbrættet, så danner det en modsatrette krog, og panelstykkerne passer derfor sammen- med den fremgangsmåde kan man hænge hvert enkelt bræt op, uden brug af synlige skruer.

Denne type fodliste fås i alle byggemarkeder.

Denne type fodliste fås i alle byggemarkeder.

 

 

Panler inden rammen er kommet på.

Paneler inden rammen er kommet på.

På mine paneler har jeg sat en ramme. De er lavet af lægtetræ, men jeg kunne ikke finde nogen brugte. For at det ikke skulle se dumt ud med et rustikt panel, og en helt ny ramme. Blandede jeg derfor en tynd maling/bejdse af lidt sort og hvid maling, lidt skidt fra gulvet og noget savsmuld, blandet det med vand til en grålig masse, og smurte derefter lægterne ind i denne maling. Det fik dem til at få en flot grålig farve, og lignede de havde stået ude i vejr og vind- præcis som det træ jeg havde brugt til selve panelet.

imgl1626

Rammen er skruet fast, men for ikke at få synlige skruer har jeg proppet hullerne. Det gøres ved først at bore et hul til skruen på f.eks. 6mm, derefter borer man 10 mm ned i træet i samme hul med et større bor, f.eks. et 10mm bor, dernæst finder man en rundstok der passer til hullet, 10mm bor = 10mm rundstok, skærer rundstokken i små stykker af 10mm og propper de skruehuller man har.

Simpelt og enkelt- skriv til mig for spørgsmål.

Vil du se hvordan man bygger klassiske vægpaneler, så se linket her https://xn--bjrnberg-64a.dk/2018/04/04/byg-hoeje-panelervaegpaneler/

 

img_0050

-Jeppe Bjørnberg.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lav rå murstensvæg.