Tapetkunst aka. fotostat.

Alternativ vægdekoration.

Billig og anderledes vægdekoration.

Selvlavet efterårsskovbund.

Selvlavet efterårsskovbund.

 

I et tidligere indlæg har jeg beskrevet en guide til at lave en rustik trævæg. Men teknikken jeg benyttet til at lave baggrunden på den trævæg, er også ret speciel, og den vil jeg her gøre rede for.

img_4593

 

Jeg har først malet væggen brun som bundfarve, og dernæst lavet et par bladskabeloner i forskellige størrelser og former. Tricket er da at finde 3-5 varianter spraydåser der nogenlunde tager udgangspunkt i bundfarven.

img_4592 imag0448-1 imag0428-1

 

Hvis der er noget jeg bruger meget i min boligindretning, hvad enten det er at male møbler, radiatorer, små detaljer eller stikkontakter, så er det spraymaling. Og ikke bare hvilken som helst spraymaling, men den som graffitimalerne bruger. Det gode ved lige præcis den maling er at den er hurtigtørrende, nem at arbejde med, og så findes der et hav af farvevarianter. En anden god ting ved det er, at den klæber til alt- det er jo ikke for sjov det sidder så godt fast på togene. De tog største mærker hedder Belton Molotow og Montana, og mit favoritsted at købe dem er hos Run for Cover https://www.runforcover.dk/ god betjening (jeg er ikke betalt af dem!) og så kan man både handle direkte i deres butik i Rødovre, eller bruge deres webshop.

Det er spraymaling som denne, de fås i et hav af farvevarianter.

Det er spraymaling som denne, de fås i et hav af farvevarianter.

 

Når du går i gang er det vigtig med de fornødne værnemidler, gummihandsker og kulfiltermaske- støvmaske er ikke nok! Og sørg for at lufte kraftigt ud.

Hold skabelonen op på væggen og giv den et pift med spraydåsen, ikke et dækkende lag, men bare et tyndt støvlag, “bladet” skal nok træde frem. I starten vil det se lidt til tilfældigt ud, men efterhånden som du får lavet mange blade og brugt alle skabeloner og farver, så vil du se en flot helhed i væggen, som giver sit helt eget udtryk.

20171113_112355

 

God fornøjelse med projektet.

-Jeppe Bjørnberg.

2 kommentarer

  • Super flot lavet og inspirerer virkeligt til selv at skabe sådan et kunstværk :-). Og tak for tippet med spraymalingen. Jeg skal helt klart bestille nogle udfra farvekoderne og fedt, at det hæfter på alt – det har jeg savnet.

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Charlotte, jamen du skal være velkommen, og det gode ved den maling er at den er hurtigtørrende, så nem at arbejde med- men husk selvfølgelig maske og luft kraftigt ud. God fornøjelse. Venligst Jeppe Bjørnberg.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tapetkunst aka. fotostat.