Særlige kontakter:

Byg høje paneler/vægpaneler.

Hvordan man kan bygge høje vægpaneler.

imgl2502red

Jeg har en herskablejlighed, som originalt har vægpaneler omkring vinduerne, de vægpaneler kunne jeg godt tænke mig var et gennemgående tema i lejligheden, så der varet bedre helhedindtryk.

Jeg gik derfor på jagt for at finde ud af hvordan man kan lave sine egne høje paneler- eller det vil sige først kontaktede jeg en snedker for at høre ham ad, men det ville koste mig omkring 100.000,-, og ved min egen metode har det kun kostet mig en tiendedel.

imgl2477red imgl2457red

Snedkeren blev droppet, og jeg udtænkte derfor forskellige modeller for hvordan det kunne lykkes. En måde er at sætte MDF-plader op, og på dem sætter lister så de danner rammer. Det er en fin og simpel måde, men jeg ville gerne have nogle paneler med fyldninger, som var lidt mere i tråd med lejligheden.

Derfor fandt jeg Ikeas køkkenkatalog frem, og fandt deres bud på et fransk landkøkken med fyldningslåger, min ide var så at lægge dem ned, skrue dem fast på væggen, og derefter udfylde mellemrummet med stykker af MDF-plader, og finish af trælister- Det er stort set det jeg har gjort.

20170612_174518 20170624_172249

Her er en liste over ting du skal bruge:

Køkkenlåger fra Ikea, jeg valgte den klassiske model Bodbyn i str. 60x80cm, de fåes her https://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/70205480/#/50205481

*MDF-plader til at udfylde mellemrum med, en køkkenlåge er 19mm tyk, du skal derfor bruge en MDF-plade der også er 19mm tyk, de fåes her https://www.silvan.dk/raw-standard-mdf-plade-1220-mm-2440-mm-19-mm?id=4220-9583465

*Afsluttende lister til mellem køkkenlåge og MDF-plade, og afsluttende liste til toppen af panelet. Københavns listefabrik er et godt bud, de har et stort sortiment, så man kan give ens høje paneler, lige det udtryk man gerne vil, de fåes her https://www.kbhlistefabrik.dk/forside?gclid=Cj0KCQjwy9LVBRDOARIsAGqoVnuquKnSawae8dcI-idSkS9cD8fAXd3UXvv9FhWIDxn3jupv-6MTVuUaAi6JEALw_wcB

20171111_135715 20170704_141514

Fremgangsmåde.

Mål op på væggen hvor højt du vil have panelerne til at gå op. Husk køkkenlågerne skal så højt op, så der er plads til et fodpanel og der skal gerne være plads i toppen til den afsluttende liste. Mine panler er ca. 100 cm. høje, dvs. 20cm til fodpanel, 60cm til køkkenlågen, og igen 20cm til den afsluttende liste. Brug lidt tid på at måle op og sæt streger på væggen, det er vigtig du har det fulde overblik inden du går i gang, så du kan lave dine paneler ensartet hele vejen rundt.

imgl2577 imgl2590

Jeg ved det kan være svært at gennemskue, men der er slet ikke så svært når man først kommer i gang.

Vil du se hvordan man bygger rustikke vægpaneler, så klik på linket her https://xn--bjrnberg-64a.dk/2018/02/15/rustik-vaegpanel/

Held og lykke med projektet.

Venligst Jeppe Bjørnberg.

4 kommentarer

 • Kenneth

  Hej Jeppe

  Hvilken farve og teknik er det på de grønne vægge over panelerne?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg har klippet en masse blade som skabeloner, og sprayet dem på væggen i forskellige grønne nuancer, det er det der giver det mønster:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Simon

  Hej Jeppe 🙂 Tak for din inspiration til vægpanelerne, jeg er netop selv gået igang. Har lige et enkelt spørgsmål til dig. Har du pudset panelerne fra IKEA ned inden du har malet dem, eller har du fundet noget maling som kunne vedhæfte direkte til den glatte overflade?

  Tak for den fine guide 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Simon. Ja, det har jeg. Det har taget noget tid og det er derfor jeg ikke har haft tid Til at svare på din kommentar i et halvt år. Mvh. Jeppe

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Særlige kontakter: