Fif til billig hyggelig belysning.

Boheme & Herskab.

Lejligheden ligger i Kompagnistræde, København K.

kompanistraede3_05

I 2017 købte jeg denne smukke herskabslejlighed på Strædet i København. Skøn og historisk ejendom fra 1798. Med mange af de flotte detaljer jeg havde gået og drømt om, højt til loftet, brede gulve, stuk og vægpaneler.

Lejligheden havde været udlejningsbolig i mange år, og det bar den tydeligt præg af. Alt var malet over mange gange, og det hele var druknet i hvid maling. Køkken og bad var fra 80érne, næsten så gamle, så det var blevet moderne igen.

kompanistraede3_16 kompanistraede3_15 kompanistraede3_19

Jeg ville gerne skabe en helhed i lejligheden, med respekt for det gamle herskabelige som jeg holder så meget af. Alt måtte laves om, så der kom en rød tråd igennem lejligheden, jeg ville gerne lave den som en feinschmecker bolig- skabt til livsnyderi.

Det første jeg gjorde var at banke pudsen af endevæggen i stuen, for at få de gamle smukke sten fra 1700 tallet frem igen. Hvis du vil have en guide til hvordan man gør det, er den her https://xn--bjrnberg-64a.dk/2018/02/11/lav-raa-murstensvaeg/ Det er ikke særlig herskabeligt, men det giver en god kontrast til de fine høje paneler jeg havde i sinde at bygge. Så efter murstensvæggen blev færdig, gik opmålingen til de høje paneler i gang. Jeg har selv designet og bygget dem, så de er i tråd med de oprindelige vægpaneler der er omkring vinduerne. Se hvordan jeg har bygget panelerne her https://xn--bjrnberg-64a.dk/2018/04/04/byg-hoeje-panelervaegpaneler/

stue-stor-2 stue-stor-1

Det er ret vildt med før- og efterbilleder, der er virkelig en enorm foreskel.

 

Gulvene blev slebet, og arbejdet i køkken og bad gik i gang, så pludselig var jeg i gang her og der og alle vegne på een gang. Men det passede mig fint, der var enormt meget arbejde og jeg arbejdede næsten i døgndrift. De ting der larmede sørgede jeg for blev lavet i normal arbejdstid, mens det mindre støjende kunne fortsætte ud på aftenen. Det gjorde at der hurtigt kom resultater, og det er noget der giver mig blod på tanden, at skabe noget, og se den ide jeg har i hovedet, kan udfolde sig og blive til noget godt. Indlægget omkring gulvene finder du her https://xn--bjrnberg-64a.dk/2018/04/15/lyst-eller-moerkt-gulv/

Badet er ret lille, og jeg måtte være lidt kreativ for at få det hele til at være der, og stadig få det til at virke af overdådighed. Jeg brugte nogle tonede spejle for at få en større rumfornemmelse, og nogle klinker som var lækre og elegante. Loftet sprayede jeg gulv, for at give det et lækkert gyldent skær i hele badeværelset.

kompanistraede3_21 kompanistraede3_07

Køkkenet er også et kapitel for sig. Jeg ville gerne lave et romantisk liebhaver køkken, med vitrineskabe og fyldningslåger. Køkkenet er fra Ikea i denne model https://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/S89132337/ , jeg spurgte nogle forskellige køkkenudbydere, men Ikea var klart dem der var mest imødekommende over for mine ønsker. Bordpladen er fra https://www.bordpladen.dk/index.php?ID=72&SlugUrl=Bordplader&CatId=1043&SubCatId=1371&SubSubCatId=1447&Lang=da Det er en dyr bordplade, men hold da op jeg synes den højner standarden. Køkkenvasken er i håndsmedet messing fra https://kolon.dk/ , og vandhanen som er den klart mest specielle er fra Quooker, det er en Limited Edition udgave i 24 karat guld. https://www.quooker.dk/dk . Jeg har lavet et blogindlæg omkring vandhanen, det finder du her https://xn--bjrnberg-64a.dk/2018/02/18/vandhanen-i-guld/

kompanistraede3_24 kompanistraede3_23

Det er alt sammen noget jeg synes fuldender og skaber den helhed i lejligheden jeg har ønsket. Jeg har gjort mig umage med detaljerne, og noget har også været dyrt, men jeg har været utrolig god til at komme langt for få midler, og få det til at synes af meget. Det er virkelig et skønt sted at være:)

gang-2 gang-1

Før og efter.

 

Jeg har tilmed været så heldig at et par medier har villet lave en boligreportage omkring lejligheden. De er her.

* Bekko – https://www.bekko.dk/blogs/bekkos-blog/et-nyt-kig-ind-i-jeppe-bjornbergs-kvistlejlighed

* Houzz – https://www.houzz.dk/ideabooks/106108559/list/houzz-tour-jeppe-har-skabt-en-vild-luksushule-midt-i-koebenhavn

Jeg håber lejligheden kan inspirere, og her på bloggen finder du en masse indlæg med guides til de specifikke løsninger jeg har lavet i lejligheden.

God arbejdslyst.

Venligst Jeppe Bjørnberg.

8 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fif til billig hyggelig belysning.