Krukkerne

Interiør i Medborgerhuset

Taastrup Medborgerhus.

“Morfarhjørnet” med vægrammer og kalkmaling.

Jeg har igennem de sidste måneder været stærkt engageret i renoveringen af Taastrup Medborgerhus. Selve renoveringen er lavet af diverse fagfolk, men jeg blev hyret ind til at finde kreative løsninger og gøre huset mindre institutionsagtig. Selve huset er en charmerende gammel bygning, med fantastisk flotte store sprossede vinduer og en enormt flot teatersal, det har fungeret som landevejshotel, men stod i 60érne til nedrivning. I elvte time blev huset besat og det er faktisk grunden til det står den dag i dag.

“Morfarhjørnet” fra start til slut.

Som udgangspunkt laver jeg jo kun ting efter mine egne ideer, men det har været fedt at få stillet nogle benspænd op og at skulle tage højde for funktionelle og praktiske behov, huset er jo et Medborgerhus, så det skal kunne rumme alle slags mennesker. Det har bl.a. indbefattet at jeg har lavet et 5m langt trallebord, med konstruktion og design efter egen ide. Det er sjældent man får lov til at lave noget i den størrelsesorden.

Det lange trallebord skal bruges som aftagerbord ved større selskaber, og som arbejdsstation i hverdagene. Trallerne er fundet på DBA.

Det gamle hus er for længst holdt op med at fungere som hotel, men de gamle hotelbegreber bliver stadig holdt i hævd, og derfor hedder stederne i huset ting som “lobbyen”, “baren” og “foyeren”. Jeg har stået for udsmykningen og funktionelilteten i baren, således er der sat et stort gammelt sprosset vindue op inde i baren, som matcher bygningen egne vinduer. Diverse skabe er lavet med lys og spejle i, så man har fornemmelsen af at der er kælet for detaljerne. Et gammelt pejseområde blev lavet om til en lysinstallation. Jeg fik skaffet en masse vinflasker der blev stablet inde i pejsen, forinden havde jeg monteret lys i pejsen, på den måde kan man se lyset forskellige refleksioner ud gennem de mange vinflasker. Det giver et super hyggeligt lys om aftenen.

Baren er blevet virkelig flot, og har fået det industrielle look jeg havde ønsket mig.

Billeder af baren. Rørreolen er fra Rackbuddy.

 

Pejsen med vinflaskerne der giver et utroligt hyggeligt lys om aftenen.

I lobbyen lavede jeg et “morfarhjørne” med høje vægrammer, bemalet med grå kalkmaling og gamle malerier med påmalet citater. Det er alt sammen med til at trække huset i en mere varm og hyggelig retning.

De gamle malerier fandt jeg på loppemarkeder, dem har jeg skrevet citater på.

I foyeren bliver man budt velkommen af 3 søjler, malet i den samme grå kalkmaling så der er en sammenhæng i huset. Her finder vi det lange trallebord og et sofaarrangement jeg har bygget af chaiselonger indrammet i en kasse af træ. I foyeren stod også to gamle mobile barer der skulle opdateres så de fortsat kunne bruges og virke som en helhed. De fik ny bordplade i messing, siderne blev beklædt med rustikke brædder og der kom lys under bordpladen for at gøre det ekstra lækkert.

Foyeren er et stort åbent rum med trallebord, sofaarrangement og mobile barer.

De mobile barer er blevet moderniseret gevaldigt, rustikt træ, lys under bordplade og bordplader i messing er med til at give et helt andet indtryk, Her ses før og efter. Brædderne er fra Genbyg.dk.

På første sal lavede jeg et rum med et indbygget skab, de gamle låger er blevet genbrugt, men der er skåret ud og lavet en rille med overfræseren og derefter lagt glas i med eftermonteret sprosser, på den måde er skabet blevet omdannet til et flot udstillings vitrineskab. I samme rum er der lavet en rustik væg, den er lavet af gamle brædder og har lidt western over sig, det er en nem og simpel måde at lave et rum meget mere lækkert og indbydende.

Sådan ser vitrineskabet ud i dag.

Sådan så det ud inden renoveringen.

Her er den rustikke væg med det høje træpanel.

Hvis du vil besøge Medborgerhuset, så er der et link her.

Venligst Jeppe Bjørnberg.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Krukkerne