Interiør i Medborgerhuset

Den tunge arv

Mig og mit arvestykke.

Politiken søndag d.24-02-2019

Politiken bringer i dag artiklerne “Mig og mit arvestykke”, her er jeg kommet fornemt selskab af designere, foredragsholdere og andre kulturpersoner, bl.a. Thomas Mogensen (søn af den danske møbeldesigner Børge Mogensen), Frantz Longhi, tidligere ejer af Kähler, og kulturjournalist Adrian Hughes.

Vi viser hver især vore respektive arvestykker frem, og fortæller historien bag. Nogen af arvestykkerne er mere end 200 år gamle- mit eget er såmænd bare fra 1970érne. Ikke destro mindre er jeg særlig glad for mit arvestykke (det er de andre forhåbentlig også for deres). Det er nemlig meget konkret i form af at det er min fars gamle højtalere.

De er danskproduceret af Ortofon, og er højst sandsynligt bygget over et kabinet af Bang & Olufsen. Grunden til jeg er meget glad for disse højtalere er at de er af en fantastisk kvalitet, og de bliver brugt til hverdag, det er ikke som gammelt sølvtøj der måske ligger i skuffen og fylder.

Det kan godt være de ikke repræsenterer den højeste værdi, men de har en høj affektionsværdi!

– Derfor vil mit klare råd være, hvis du har arvegods, så brug det! Om det er sølvtøj, så kan havregrynene højst sandsynligt kun blive mere festlige med en sølvske, eller hvad end det end måtte være, brug det. Så bliver glæden så meget større.

Til sidst vil jeg vise en FDB tremmestol jeg har arvet af min morfar, den var i meget ringe stand. Så jeg fik den skilt ad og har nu lavet et kunstværk ud af sædet, og malet stellet sort.

Arvestykket fra min morfar.

– Jeppe Bjørnberg

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Interiør i Medborgerhuset